martedì 9 marzo 2010

Lezen, Lezen, Lezen...Open your mind: Read a book!



België en Italië samen voor hetzelfde doel: Meer lezen!
Dit gebaar betekent alleen een uitnodiging tot het lezen van het geschonken boek. Als deze persoon geen zin heeft om het te lezen kan hij het gewoon doorgeven aan iemand anders. Toch simpel, niet

*****OPEN YOUR MIND...READ A BOOK!*****
26 Maart 2010

Denken jullie ooit, "ik zou een boek willen lezen, ik zou me even willen
ontspannen met een boek in de hand en mijn fantasie de vrije loop laten;
ik zou me eventjes willen verplaatsen naar andere tijden, andere plaatsen en gedurende enkele minuten de werkelijkheid de rug toekeren...
Helaas slagen we hier niet steeds in, soms ontbreekt er een extra aansporing om ons verlangen te realizeren, lijken andere zaken belangrijker...

Maar voor sommigen zal deze aansporing misschien binnenkort van buitenaf komen!
Willen we misschien zelf eens iemand anders helpen om hem een duwtje in de rug te steken???
Inderdaad, jullie hebben het goed gelezen, iemand min of meer bij toeval...
Een totaal onbekende die we op straat tegen komen, min of meer toevallig. De dag??? 26 Maart.

Ofwel zelfs iemand die niet totaal onbekend is, omdat hij misschien sinds jaar en dag dezelfde trein neemt,dezelfde bus, de boodschappen doet in dezelfde supermarkt en waarom niet??? Het zou evengoed de kassabediende van deze supermarkt kunnen zijn, tegen wie we gewoonlijk alleen "goeiedag of goede avond" zeggen.

Wel voor één van deze personen op 26 Maart 2010 kunnen we iets doen: we kunnen hen een boek in de hand stoppen samen met een glimlach.

Dit gebaar betekent alleen een uitnodiging tot het lezen van het geschonken boek. Als deze persoon geen zin heeft om het te lezen kan hij het gewoon doorgeven aan iemand anders. Toch simpel, niet???


Iedereen van ons zal op 26 Maart 2010 een boek in de hand hebben, een verhaal dat hij mooi vindt, met personages waarvan hij houdt. Dit boek zal hij in de hand hebben, in zijn tas of waar om het even. Op 26 Maart nemen jullie dit boek en schenken het aan iemand die jullie niet goed kennen of aan iemand die jullie elke dag zien. Jullie gaan zijn richting uit, schrapen even de keel en vergeten eventjes de ingebakken ongefundeerde schaamte. Wanneer jullie voor deze uitgekozen persoon staan, geven jullie hem het boek met een glimlach.

Waarom een dag vastleggen??? Waarom dit allemaal samen doen???
Als we het met miljoenen samen doen, kunnen we de aarde doen beven. Met jullie hulp zou ik dit evenement overal willen verspreiden en delen. Ik zou graag hebben dat jullie het belang van dit gebaar overal doorgeven. Ik hoop dat jullie de eersten zijn die zullen begrijpen wat hier achter zit. Ik wil geloven dat cultuur de onwetendheid kan verslaan.

Dit initiatief sluit aan bij het oorspronkelijke dat heet "Leggere, leggere, leggere!" (door Alberto Schiariti georganiseerd) dat in Italië zal plaats vinden op 26 Maart 2010 en waaraan zich tot op heden reeds 250.000 mensen hebben aangesloten.

Sluit jullie aan en publiceer het initiatief. Hoe meer mensen deelnemen hoe meer effect het zal hebben en op 26 maart kunnen misschien veel mensen dat noodzakelijke duwtje krijgen om zich in een zetel neer te vleien en een reis te maken op het ritme van de fantasie.

1 commento:

  1. "Lezen, Lezen, Lezen...Open your mind: Read a book!" vind je ook op Facebook, sluit jullie aan en publiceer het initiatief!

    RispondiElimina

Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.